Stay tuned
Gisteren ontmoette ik Teg, die me vertelde over een fascinerend project waar hij al 13 jaar aan werkt. Hij ontwikkelt een thermometer die rechtstreeks op wijnflessen wordt bevestigd en alle temperatuurschommelingen registreert.
Zo kan de consument perfect zien of een fles ooit te warm bewaard werd — een gamechanger voor bewaarkwaliteit én transparantie.
Dit systeem kan zelfs helpen om aantal foutieve flessen op veilingen drastisch te verminderen.
Innovatie in dienst van wijnliefhebbers… ik volg dit met veel interesse!
TASTY THURSDAYS in Caviste, Superette Watou.
De laatste rechte lijn van 2025…
Onze Tasty Thursdays sluiten het jaar af met vier topdegustaties,donderdag, telkens van 18u00 tot 19u30. Toegang: €10.
Donderdag 4/12 – Chanterêves (Savigny-lès-Beaune)
Micro-négoce van pure finesse. Bourgogne op zijn frisst, zuiverst en meest verteerbaar.
Donderdag 11/12 – Domaine Pinson (Chablis)
Eeuwenoude traditie, messcherpe mineraliteit. Pure, ziltige klasse.
Donderdag 18/12 – Domaine René Bouvier (Gevrey-Chambertin)
Kazen met een verhaal… rechtstreeks uit het hart van Westouter.
Op de benedenflank van de Rodeberg werkt boer Rik Delhaye – een man die één is met zijn land. Zijn boerderij is een biotoop van kruiden, groenten en authentiek gerezen dieren.
Rik speelde een sleutelrol in het behoud van het West-Vlaams Rood, met genetica van de Franse staat uit de jaren ’50. Uit de rijke melk van dit bijna verdwenen ras maakt hij vandaag zijn karaktervolle kazen.
Lokale Haas by Pierre Frontière…