Stay tuned

Opgelet! 🚨
Bij Caviste Terminus is er op 1 mei géén degustatie, maar wel op 8 mei!
Een paar maanden geleden had ik de kans om de jaargang 2023 van Jean-Baptiste Souillard te proeven.
Nu zijn ze aangekomen... 🍷
Na een decennium van verfijning lijkt 2023 misschien wel zijn meesterwerk te zijn.
7 wijnen om te ontdekken! ✨
Zoals altijd van 18u00 tot 19u30.
Pierre Frontière

Twee drijfveren hebben me ooit richting de culinaire wereld geduwd: Louis de Funès en Michelin.
Louis met zijn briljante rollen in Le Grand Restaurant en L’Aile ou la Cuisse — waar hij als Mr. Septime of Henri Duchemin de restauratiewereld tot leven bracht zoals enkel hij dat kon.
Wie herinnert zich niet de legendarische scène met de sommelier Paul Préboist en zijn Nuits-Saint-Georges '49? Pure klasse. Machtig in zijn eenvoud én overdrijving.
En dan die andere motor: de rode gids.

Donderdag Tasty Thursday by Caviste 24 04 2025🍷 Tasty Thursday bij Caviste te Watou – in Superette
Deze donderdag zetten we opnieuw het huis Guillemot in de kijker.
Al voor het vierde jaar op rij werken we samen – wat vliegt de tijd!
Ontdek de verfijning van de gebroeders Guillemot uit Savigny-Lès-Beaune, rechtstreeks uit het hart van Bourgogne.Superette, waarschijnlijk de interessantste wijnwinkel in een verre radius 😉
Elke donderdag van 18u00 tot 19u30
Kom langs, proef, ontdek. Santé!
Pierre Frontière…

🍷 Cette semaine, j’ai eu – comme chaque année – le plaisir de déguster les primeurs de Bordeaux 2024.
Les châteaux ouvrent leurs portes pour des dégustations collectives où l’on rencontre vignerons, œnologues, châtelains, importateurs…
La crème de la crème du monde viticole est présente, avec un banquet final somptueux de 800 personnes – organisé par l’Union des Grands Crus de Bordeaux et la Commanderie du Bontemps.

🍷 Deze week had ik opnieuw het genoegen – naar jaarlijkse gewoonte – de primeurs uit Bordeaux 2024 te proeven.
Kastelen openen hun deuren voor gezamenlijke proeverijen waar we wijnbouwers, oenologen, kasteelheren en importeurs ontmoeten.
De crème de la crème van de wijnwereld verzamelt zich, met als afsluiter een feestmaal voor 800 gasten – georganiseerd door Union des Grands Crus de Bordeaux en Commanderie du Bontemps.

Bien avant que la première lettre de la "courte chaîne" ne soit écrite, nous étions déjà actifs ici, à Terminus.
Le champ, les vaches, l’assiette — tout commence ici.
Nos vaches profitent d’un biotope de 15 hectares, où la majorité de leur alimentation est produite, y compris la paille sur laquelle elles dorment.
D’avril à octobre, elles broutent tranquillement dans les prairies. Le froid ? Aucun souci. Mais la pluie, elles aiment moins — donc, elles restent à l’abri pendant ces périodes.